Over mij

Mijn foto
Probeer eens anders naar zaken te kijken. Lukt dat jou zelf niet? Weet me dan te vinden als dat nodig is!
-- Spreken is Zilver & 'Schrijven' is Goud! --
-- Zwijgen echter is de duivel verzoeken --
(I.p.v. het gezegde -- 'Zwijgen' is Goud --)

vrijdag 11 januari 2013

Back to Nature versus Vrouwen komen van Venus, Mannen komen van Mars?

De titel hierboven is aangegeven met een vraagteken. Waarom?


Welnu het boek Vrouwen komen van Venus, Mannen komen van Mars duidt erop dat mannen en vrouwen elkaar niet begrijpen of verstaan. Ik vindt het een vergelijking dat de antennes van beiden staan afgesteld op een andere zender, namelijk die van soortgenoten (gelijke sekse).

Leuk om hierop in te gaan wat de verschillen zijn tussen mannen en vrouwen, maar zou het niet beter zijn om aan te geven hoe dat komt en/of hoe dat te veranderen?

Het begint met de opvoeding, de genen, de natuurlijke interesses en de groei van beide seksen en de interesses voor elkaar.

Een natuurverschijnsel is ook: Tegenpolen trekken elkaar aan, gelijke polen stoten elkaar af.
Dus er is iets nodig om tot elkaar aangetrokken te worden. Namelijk het verschil!!

In het dagelijkse leven, leven man en vrouw met elkaar wanneer zij een relatie hebben. Maar dat wil nog niet zeggen dat ze elkaar begrijpen of dezelfde belangen hebben in de directe omgeving waarin zij vertoeven zoals het huis, huishouden, belang voor klussen in en om het huis, enz.

Wat dikwijls als vanzelfsprekend is/wordt beschouwd door vrouwen onderling is de huishoudelijke taakverdeling. Van poetsen, boenen, strijken, wassen, koken tot alles wat daaromheen mee te maken heeft.

De vraag is, wie komt er in eerste instantie mee en waar komt het in eerste instantie vandaan? Ooit wel eens afgevraagd of mannen daarmee bezig zijn onderling en/of daar zich over uitspreken alvorens een relatie te hebben gehad of eraan te beginnen?

Dat meisjes van begin af aan spelen met poppen, met elkaar socialiseren, mamma meehelpen, elkaar als meisje helpen, troosten enz., dat vindt iedereen vanzelfsprekend en wordt dus als normaal beschouwd.
Weinigen die erbij stil staan, dat dit dus niet bij, of met, jongens gebeurt en dat zij weinig socialiseren, of het moet zijn over meiden, meisjes, seks, auto's, stoer zijn, werk, voetballen en/of andere sporten, enz.

Worden jongens en meisjes door BEIDE ouders geleerd om te socialiseren met elkaar of daarin aangemoedigd? Nee, want het is normaal dat jongens daarin anders zijn.

Maar als vrouw en man een relatie krijgen dan moet het maar voor "granted" genomen worden dat 'socialiseren', en dat moet die man dan maar begrijpen en daarin meegaan. Ook moet hij begrijpen dat hij nu WEL moet helpen in de huishouding terwijl dat vroeger door zijn moeder en/of zusje(s) werd gedaan.

Vrouwen zijn er voornamelijk zelf schuld aan in de maatschappij dat jongens of mannen zich afzetten tegen huishoudelijk werk of dat niet als hun taak beschouwen en er veel gezeurd moet worden tussen man en vrouw, wie 'wat' doet!
Het doortrekken van de trend die in de opvoeding WEL normaal is, is in een relatie voor vrouwen ineens niet meer normaal.

Bekijk ook eens hoe de maatschappij omgaat met en verder zaken bedenkt als ladysnight, vrouwen sites, lingerypartys, huishoudelijke partys, paarden, katten enz, over het algemeen allemaal vrouwen zaken, tenminste als je goed om je heen kijkt en het wilt zien. Dus vrouwen worden hier gebruikt voor hun verschil en dit wordt aangedikt, zodat ze zich daardoor onderscheiden van mannen, terwijl vrouwen niet wensen dat mannen zich onderscheiden! Bvb mannen in hogere functies. Mannen echter tanen niet over bovengenoemde, in hun ogen, vrouwen aangelegenheden.

Alles waarbij vrouwen onderling iets organiseren, iets met elkaar doen, valt het op dat er daarvan geen soortgelijk equivalent bestaat in de mannenwereld.

Mannen die dit lezen zullen zeggen "Boeien!!!!"
Mannen zijn stoere wezens, dus die hoeven dat sissy/girls gedoe allemaal niet! Alleen al hieruit blijkt het verschil, ongelijkheid en onbegrip.

Vrouwen worden het dikwijls gauw met elkaar eens, waar het over diverse onderwerpen gaat (ook waar het mannen en/of hun gedrag betreft). Zij bespreken deze onderwerpen onderling, dus mannen worden praktisch NIET in, en/of bij, die besprekingen betrokken. Ook kan dat zijn omdat mannen daar niet in betrokken WILLEN worden.

Ik wil hier geen strijd ontlokken maar even duidelijk stellen en laten opvallen wat de verschillen zijn. Ook dus waarom mannen en vrouwen niet met elkaar bezig zijn en te weinig weten van elkaar of geïnteresseerd zijn in wat vrouwen onderling boeit en vrouwen in wat mannen onderling boeit.

Zoals gezegd, wanneer vrouwen dus onderling opgroeien, socialiseren, elkaar helpen en ondersteunen van kind af aan en van mening zijn dat bepaalde zaken die zij als kind al deden, zoals mamma helpen met huishouding, met elkaar socialiseren enz. dan hebben zij er helemaal GEEN benul van dat dit helemaal niet vanzelfsprekend is voor jongens en mannen.

Mannen en vrouwen zijn dus te weinig op de hoogte WAAROM ze van elkaar verschillen en WAAROM ze het dus dikwijls, in een relatie, niet eens worden met elkaar. Ze zijn nu eenmaal VERSCHILLEND opgevoed en opgegroeid.

Waarom is er voor mannen, geen MensNight, lingerieparty, enz.? Waarom zouden mannen dat 'Sissy' vinden?  Juist ja, ze zijn niet ZO OPGEVOED door pappa en mamma en de maatschappij, laat staan dat ze ermee zijn opgegroeid!!!

Deze manier van opvoeden en opgroeien zou moeten veranderen om de seksestrijd te beslechten in de toekomst. Alle stoere mannen zullen zeggen dat dit vrouwen aangelegenheden zijn. Dat is waarom vrouwen, vrouwen opzoeken en het gelijk bij elkaar zoeken, en (de zogenaamde stoere) mannen daarover zoiets hebben van: "BOEIEN!!!!!".

Op dat vlak gebeurt het dus dat "Vrouwen van Venus komen en mannen van Mars".
Het ergste vindt ik dat dit zich blijft herhalen van generatie tot generatie en er maar weinigen zijn die daar verandering in (willen) brengen. Dus wel verandert de maatschappij, zijn mannen en vrouwen gelijk, maar niets verandert in de opvoeding en het opgroeien van kinderen, waarbij het verschil tussen jongen en meisje, man en vrouw, alsmaar wordt aangescherpt maar niet begrepen wordt wanneer er een relatie ontstaat, en dus deze wetenschap totaal niet ontdekt, of totaal in de wind geslagen wordt. Of sterker nog, men niet eens bewust is van verschillen in opvoeden en opgroeien tussen meisjes en jongens en dus tussen mannen en vrouwen.

Als mannen onderling gaan stappen als ze een relatie hebben, omdat ze het daar beter mee kunnen vinden, en vrouwen die een relatie hebben hetzelfde doen met hun vriendinnen, dan geeft dit duidelijk aan dat mannen en vrouwen GEZAMENLIJK daar niet toe in staat zijn omdat ze het zelf GESCHAPEN hebben dat de wereld zo in elkaar zit en dit alleen maar erger wordt.

Ja, vrouwen mogen vrouw blijven, meisjes mogen meisje blijven, mannen mogen man blijven en jongens jongen. Maar het zou erg welkom zijn dat in de opvoeding dit stuk meegenomen zou worden als voorbereiding op latere relaties. Veel alleenstaande moeders die zelf hun kinderen opvoeden kunnen nu eenmaal niet de mannenrol invullen die nodig is voor de ontwikkeling van kinderen. Kinderen gaan hier last van ondervinden in een mogelijk latere man-vrouw relatie.

Bovenstaande discrepanties tussen man en vrouw en het niet WETEN ervan, kunnen ook onderdeel uitmaken van de huidige trend dat alleenstaanden alleen blijven. Als je alles gelijk wil trekken dan moet het ook mogelijk zijn dat er co-ouderschap op mega schaal plaats gaat vinden. De balans rechttrekken voor de opvoeding kan een ouder echter nooit alleen. Ook de know how van voornoemde moet dan op school meegenomen worden omdat anders deze kinderen niet op de hoogte zijn daarvan en het een eigen (ontwricht) leven gaat leiden, dit gebeurt dus op dit moment massaal!

Dus kinderen uit een ontwricht gezin krijgen een ontwrichte opvoeding die zich in hun volwassen leven gaat wreken. Waarom? Omdat zij zaken niet geleerd hebben hoe bijvoorbeeld de taakverdeling tussen man en vrouw in huis op een gezonde manier hoort te zijn. Waarbij de echtelieden begrip voor elkaar hebben en de verschillen van elkaar weten en daarnaar handelen.

Ik heb er al eens eerder geschreven dat ik voorzie dat we terug naar de natuur gaan.
(Lees hierover dit blog artikel "Onvoorwaardelijke liefde").
Ik bedoel hiermee dat een man straks alleen nog maar nodig is voor zijn sperma of "One night stand" om een kind/kinderen te verwekken. Relaties zijn dan niet meer mogelijk omdat mannen en vrouwen teveel van elkaar verschillen en dit door de opvoeding en opgroeien alleen maar in de hand is/werd gewerkt. Dus net als in de wilde natuur, een mannelijk dier is alleen welkom/noodzakelijk als er kinderen moeten komen anders moet hij opzouten.

Wordt het niet eens tijd dit te verspreiden in plaats van met symptoombestrijding in relaties bezig te zijn?
Vrouwen van Venus afhalen en Mannen van Mars. Al is het maar voor de nabestaanden!!!!