Over mij

Mijn foto
Probeer eens anders naar zaken te kijken. Lukt dat jou zelf niet? Weet me dan te vinden als dat nodig is!
-- Spreken is Zilver & 'Schrijven' is Goud! --
-- Zwijgen echter is de duivel verzoeken --
(I.p.v. het gezegde -- 'Zwijgen' is Goud --)

zaterdag 29 juni 2013

For People Who Are Playing Games


Als je een of meerdere dingen hierboven herkend van jezelf, bedenk dan dat je niet de enige bent en dat ook ik dit weet dat het plaatsvindt en dit herken wanneer dit plaatsvindt. Lees eventueel ook het blog artikel "Every trick in the book".

Deze lijst is van eigen hand, ontstaan door analyse´s van mensen rondom mij en ervaringen met mensen zowel professioneel als privé.
Bedenk dat het wiel niet steeds opnieuw uitgevonden kan worden en dat je niet de enige bent die een combinatie van bovengenoemde issues bedrijft en/of aanhangt.
Veel mensen denken dat ze niet doorzien kunnen worden omdat ze een combinatie van bovenstaande issues bedrijven. De één gebruikt meer, de ander minder combinaties van bovengenoemde issues. Ze hebben allemaal te maken met angst voor de omgeving, uitspraken van zichzelf richting anderen die z.g. niet teruggedraaid kunnen worden i.v.m. gezichtsverlies voor de directe omgeving  maar bvb ook door controleverlies, rugzakken, schade, etc.

Als je issues uit de lijst herkent dan is dat het tegenovergestelde van wat zoek is, je kwijt bent of je door de jaren heen bent verloren.

Dit was/is misschien een bewuste keuze, maar het is zeer goed mogelijk dat je ergens wel weet waardoor het komt als je ernaar durft te kijken.
Vraag jezelf eens af wie je daarmee het meeste schaadt, buiten de anderen die je pijn doet door deze manier van  handelen. Wat levert jou deze levenswijze je thans nog werkelijk op als je een of meerdere van deze issues bedrijft? Wat zou er gebeuren als je die issues zou gaan aanpakken door ze bewust om te draaien en/of, waar van toepassing, los zou laten?

Burst Your Bubble als je in voornoemde iets herkent!!! Draai het eens om en ontdek eens hoe het moet zijn als een ander jou met bovenstaande issues belast en vraag je ook eens af wat voor een ballast dat dit voor die ander moet zijn, die het beste met je voorheeft.

Er is maar één persoon die jou kan veranderen en dat ben jij zelf.

Ben je hulpverlener met issues uit bovenstaande lijst?
Lees aanvullend de volgende blog artikelen eens, "Waarom je soms niets bereikt" en "Hogere visie"