Over mij

Mijn foto
Probeer eens anders naar zaken te kijken. Lukt dat jou zelf niet? Weet me dan te vinden als dat nodig is!
-- Spreken is Zilver & 'Schrijven' is Goud! --
-- Zwijgen echter is de duivel verzoeken --
(I.p.v. het gezegde -- 'Zwijgen' is Goud --)

donderdag 17 juli 2014

OCPS (OCPD) "Starre Persoonlijkheid" & Boontje Komt Om Zijn Loontje!

We kennen twee soorten mishandeling in het leven, fysieke mishandeling en mentale mishandeling.
De 1e is zichtbaar de 2e niet. Maar ondanks dat mentale mishandeling onzichtbaar is, zijn de onzichtbare littekens er dikwijls voor het leven.


Ook fysieke mishandeling kan zowel fysieke als mentale littekens achterlaten.

Een persoon met een OCPD (Obsessive Compulsive Personality Disorder) levert het gehele leven al een gevecht tegen mentale mishandeling.
OCPD wordt ook wel een Rigid Personality ("Starre Persoonlijkheid") genoemd.

Hoe kom je erachter dat een persoon een OCPD heeft? Namelijk door de punten die in een test voor OCPD naar voren komen, hierdoor kwam ik erachter dat een persoon die punten had. Zie de URL’s over OCPD onderaan dit blog artikel.

Maar wat is er aan de hand met mensen die een OCPD hebben? 
Zij ontkennen HARDNEKKIG dat ze iets mankeren,, ze zijn ervan overtuigd mensen te mogen en kunnen commanderen, dirigeren, bevelen enz., JUIST en OOK VOORAL hun naasten, degene die om hen geven en/of van hen houden.
Het feit is dat een persoon met een OCPD, b.v.b. afkomstig van een narcistische ouder of partner, om deze reden de touwtjes in handen wil houden en de boel rondom hem/haar wil controleren, heersen, beheersen en/of overheersen, dit is, voor hen, 'normaal'. Een persoon met een OCPD doet en voert uit wat in hun jeugd, ten tijde van de opvoeding van de narcistische ouder of partner, TOTAAL NIET mogelijk was nl. “Controleren, Heersen, Beheersen en/of Overheersen!! Deze OCPDer, werd op deze manier behandelt door de narcistische ouder/partner en behandeld zijn naasten nu dus op exact dezelfde manier.
Het beroep van een persoon met een OCPD zal dikwijls een keuze zijn waarin parasitaire autoriteit aanwezig “Is” of “Kan zijn” en uitgevoerd “Kan worden”!

Ik als begeleider en geïnteresseerde wordt door zo’n OCPDer niet als dusdanig volwaardig beschouwd, maar als gelijke of mindere beschouwd, waardoor deze persoon overtuigd is 'ook mij' te kunnen bevelen, om zodoende de controle te behouden over de situatie/issue. Deze persoon wringt zich dus in alle bochten of vlucht (haakt af) voor aangetoonde waarheden en/of realiteiten. Verder blijft een OCPDer tot in de oneindigheid vluchten en zich zo gedragen, waardoor het voor onwetenden lijkt alsof er niets aan de hand is.

In de URL’s hieronder komt dan ook naar voren dat ze zo acteren. Hoe meer dat je probeert aan te geven dat ze iets mankeren (OCPD), hoe MÉÉR tegengas deze persoon gaat geven en ZAL elk bewijs naast zich neerleggen dat bewijst DAT ze zo zijn en dus DAT ze een OCPD hebben.
Dit wordt ook nog eens beaamt als je het ter sprake brengt dat ze dit doen, tegengas geven en de bewijzen naast zich neerleggen. 
De persoon met een OCPD is stellig en zegt “Mij mankeert niets, ik hoef niet te luisteren, noch te communiceren, te lezen of wat dan ook”. En op zich is dat ook zo, want iedere mens heeft het recht op een eigen mening.

Maar nu komt het frappante, jij mag dus niets aangeven, weerleggen of bewijzen, maar een persoon met een OCPD is er stellig van overtuigd wel jou alles te mogen mededelen (bevelen), controleren, beheersen en/of overheersen. 
Zoals eerder gezegd, als je dit ter sprake brengt en aantoont, bij een persoon met een OCPD, dan worden ze kwaad en/of haken ze af. Ook dat is bekend en ook dat staat beschreven.

Zij blokkeren je hierna en gaan door met de fictie waarin zij leven en die door hen zelf gecreëerd is en waarin hij/zij geloofd.
Als je dus een manier vindt, nadat ze hebben afgehaakt, om ze toch te benaderen en je aangeeft dat ze weer vervallen zijn in hun patroon, dan worden ze ziedend. Je weet inmiddels, steeds genuanceerder, de vinger op de pijnlijke plekken te leggen en aan de persoon met een OCPD aan te duiden dat het geen zin heeft om er tegen te vechten of invloed te blijven uitoefenen, JUIST OMDAT je hem/haar doorziet en alles kan weerleggen wat ze doen of zeggen en/of waar het vandaan komt, en dat het daarbij beter zou zijn dat ze er iets mee en/of aan zouden kunnen gaan doen, in de 1e plaats uiteraard voor henzelf en in de 2e plaats voor hun directe omgeving.

RATTIGE hardnekkigheid
Hun weerstand tot acceptatie en/of aanpakken van hun aandoening veroorzaakt diepgaande tegenzin.

De rollen worden omgedraaid als ze merken dat ze niet kunnen winnen en/of dat ze geen macht of invloed meer uit kunnen oefenen met hun diplomatieke gedoe, want, zo luidt het verweer, - niet zij hebben een probleem maar JIJ hebt een probleem -.

Ik ben al verschillende mensen tegengekomen die dit probleem hebben en ik schijn ze ook aan te trekken en vice versa.

Omdat ik dus weet waar het over gaat, wil ik hier dit veelvoorkomend “probleem” aan de kaak stellen. Want het gaat nog verder.

Na talloze malen aangegeven te hebben dat ik bereid ben tot communicatie, maar niet bereid ben om (diplomatiek) een mededeling of  een zogenaamd bevel op te volgen, breekt de hel los “DAT IK MOET" (dus NIET MAG)." Mededeling (bevel) zoals gewend!

Het gaat niemand iets aan, WANNEER ik schrijf, WAT ik schrijf, HOE ik schrijf en naar WIE ik schrijf, dat bepaal ik altijd nog zelf! Dat een persoon met 'n OCPD daar niet normaal op kan reageren, anders dan met kwaadheid, diplomatieke mededelingen/bevelen, is het feitelijke gevolg.

“Boontje Komt Om Zijn Loontje”. Ook al kan een OCPDer niet winnen, deze vindt altijd wel weer andere wegen, leugens zijn daarbij 'natuurlijk' niet uitgesloten! Maar het mag duidelijk zijn dat represaille maatregelen niet uitgesloten zijn in veel van de gevallen waarbij de persoon met een OCPD tever gegaan is en er geweld tegen hem of haar gebruikt is.

Dus beste lezers, Burst Your Bubble als je met een persoon in aanraking komt die een OCPD heeft!!!!! 
Je wordt besodemieterd waar je bij staat. Zij gebruiken mensen en hun intelligentie om persoonlijke issues en situaties doorlopend te verdoezelen, om zodoende hun aandoening te kunnen blijven uitvoeren. Ze zijn daardoor jouw moeite en DE moeite niet waard!!! Geef duidelijk aan dat ze geen enkele invloed op je kunnen uitoefenen en je hen doorziet. Hiermee geef je ze een koekje van eigen deeg. 

Immers hun mentale mishandeling en het gevolg daarvan, kan zover gaan als mentale & fysieke mishandeling naar anderen, waaronder jij, als partner, vriend, vriendin of zelfs therapeut.
Vooral wanneer je aantoont dat ze OCPD hebben, en zij dat niet willen horen/weten, dit tegen beter weten in natuurlijk.


Een OCPDer is een dwangmatige perfectionist die constant bezig is met alles onder controle te houden, verwacht deze perfectie ook van zijn/haar partner en/of kinderen. Je kunt je voorstellen hoe meelijwekkend dit is.

Echter inhoudelijkheid of diepgang hoef je van deze personen niet te verwachten. Ze zullen weglopen en elders opnieuw starten en slachtoffers zoeken, vinden en maken.













Zie hier de URL’s over personen met een OCPD.
Mogelijk dat je iets herkent voor jezelf - in je partner, vriend en/of vriendin -
http://www.ocpdguide.info/relationships/ (Zelfhulp door bezoeken van forums en fb pagina's e.d. op een ander tabblad "Useful Links", in deze URL.)

Onderstaande hulp kan dus niet bij een persoon met een OCPD!
Waarom niet? Omdat zij niet (kunnen en/of willen) erkennen dat hen iets mankeert!