Over mij

Mijn foto
Probeer eens anders naar zaken te kijken. Lukt dat jou zelf niet? Weet me dan te vinden als dat nodig is!
-- Spreken is Zilver & 'Schrijven' is Goud! --
-- Zwijgen echter is de duivel verzoeken --
(I.p.v. het gezegde -- 'Zwijgen' is Goud --)

donderdag 11 februari 2016

Je hebt HET of je hebt HET niet! Wat heb JIJ nodig?

Ik kom dagelijks de meest prachtige verpakkingen tegen!
Nee, ik heb het niet over cadeauverpakkingen, maar over mensen.
Mensen die zich graag presenteren als cadeau verpakkingen.
Mooi gezicht of figuur of beide.

Daarnaast zijn er hele volksstammen, die zich bezig houden (proberen) dit alom geprezen ideaalbeeld na te volgen of te verkrijgen.
Op sportscholen, hardlopend op loopbanden thuis of op straat, daarnaast beauty-salons, wellness, plastische chirurgie, etc, etc.
Het is gewoon een ongekende HYPE die ervoor moet zorgen dat we er goed en fit uitzien.
Waarvoor??????
Om mee te doen of om indruk te maken bij het andere geslacht?
Wat kost dat aan tijd en wat levert het uiteindelijk 'werkelijk' op?

Ik kom dus ook prachtige mensen tegen die NIET aan het voornoemde ideaalbeeld mee HOEVEN te doen. Ook kom ik er ook legio tegen die niet aan dit ideaalbeeld KUNNEN voldoen, maar, zoals gezegd, er voornamelijk mee bezig zijn dit na te streven.

Maar nu komt het, wat heb je aan een ideaalbeeld op de keper beschouwd.
Tussen de lakens misschien lekker om mee bezig te zijn. 1, 2, 3 of .... uur?
En daarna, na een tijdje, zeg een maandje of drie, op naar de volgende verpakking?

Hoeveel mooie mensen zitten daartussen die nog nooit hun innerlijk hebben ontdekt of er nog nooit mee bezig zijn geweest om dat te ontdekken?
Het merendeel! Waarom? Omdat ze hun verpakking MEE HEBBEN en daarmee bedoel ik dat ze alleen maar aandacht krijgen van de buitenwereld op die verpakking. MÉÉR (bvb innerlijke schoonheid) heb je dan toch niet nodig, of.....?

Nu ken ik toevallig ook mensen die een beroep beoefenen die hen betaald voor het tentoonstellen van hun verpakking  (modellen) en deze mensen (h)erkennen hoe oppervlakkig die wereld is en ook dat zij enkel gekozen en bewonderd worden om hun verpakking en dat mensen van het andere geslacht enkel daarop uit zijn. Deze 'modellen' hoeven niet 'overmatig' bezig te zijn met hun uiterlijk dus ook niet met bovengenoemde HYPE. Zij HEBBEN 'HET' wat anderen NIET HEBBEN en die dat ook nooit zullen/kunnen bereiken. Wat deze mensen dus ook kenbaar maken naar mij, is dat ze NIET op hun verpakking (uiterlijk) maar om hun INNERLIJK geliefd willen worden. Zij willen NIET VOORAAN staan, maar STAAN daar nu eenmaal al. Zij willen geliefd worden voor de mens die zij innerlijk zijn en zij beseffen waar de HYPE om draait die zij NIET willen, maar ook niet HOEVEN te volgen.

De mens die JIJ aan de binnenkant (innerlijk) bent is waar het om draait, niet de verpakking! DIE HEB JE of DIE HEB JE NIET!
ECHTE MOOIE MENSEN HEBBEN 'HET', die hoeven dat NIET te bewijzen of na te streven!

Heb jij een mooie verpakking? Fijn voor je, mooi meegenomen, lopen hele volksstammen achter jou aan om deze "kwaliteiten" en vindt je dat het belangrijkste?
Veel succes ermee want ik ben dan al op voorhand op je uitgekeken en afgeknapt.

Zoals eerder gezegd, mooi meegenomen zo'n verpakking, lekker voor tussen de lakens! Maar een verpakking zonder inhoud (innerlijk) houdt NIETS in, is oppervlakkig en heeft GEEN enkele diepgang op zo'n manier.

INNERLIJK? Je hebt het of je hebt het niet!

UITERLIJK? Je hebt het of je hebt het niet!

UITERLIJK & INNERLIJK Je hebt het of je hebt het niet!

Dus WAT HEB JIJ of WAT HEB JIJ NIET?

Mijn inziens is het een persoon zijn/haar INNERLIJK dat er, ten aller tijde, 100% aanwezig dient te zijn in relatie tot of met anderen! Wijs jij een ander af om zijn uiterlijk en ben je enkel bezig met het verkrijgen van een ander met een mooi uiterlijk, besef dan het volgende,
Iemand met een mooi uiterlijk is als vleeswaar met een houdbaarheidsdatum. Iemand met een minder mooi uiterlijk heeft dat ook maar menigeen met zo'n uiterlijk hebben zich meestal neergelegd bij dat feit en leven meer intens i.p.v. oppervlakkig.