Over mij

Mijn foto
Probeer eens anders naar zaken te kijken. Lukt dat jou zelf niet? Weet me dan te vinden als dat nodig is!
-- Spreken is Zilver & 'Schrijven' is Goud! --
-- Zwijgen echter is de duivel verzoeken --
(I.p.v. het gezegde -- 'Zwijgen' is Goud --)

dinsdag 12 december 2017

GEDOGEN of voor het BLOK zetten? Narcisme vs het Downsyndroom


Onmacht toebedelen vanuit narcistisch gedrag en de mogelijke gevolgen voor de narcist zelf en zijn/haar slachtoffers.
Ook hypocrieten, farizeƫers en achterbakse en/of huichelachtige figuren vallen in dezelfde categorie.

Als je iemand onmacht bezorgt dan is dit mentale verkrachting. 
Ik spreek uit eigen ervaring met verschillende narcisten in mijn leven en het feit dat ik een zwak HAD voor hun ‘MOOIER’ voordoen dan ze werkelijk zijn.
Ik herken dit nu redelijk snel en neem daarna dan ook direct afstand van zo’n narcist. Ook deel ik dit, onverbiddelijk, aan die narcist in kwestie mede. -IK- zet ze voor het BLOK!
Van anderen hoor ik dezelfde verhalen, ervaringen en gedragingen waar het gaat over narcisten in hun leven.

Uit mijn belevingen
Vrijgezelle narcistische vrouwen doen zich mooi voor en besteden veel aandacht aan hun uiterlijk, daarmee spelen zij diverse mannen tegen elkaar uit of proberen hen uit, om te kijken of er een gewillig slachtoffer tussen zit die haar klakkeloos volgt en/of aanbid, ofwel voor haar gaat. Dit alles zodat zij haar parasitaire controle uit kan oefenen, waaruit zij genoegen schept en/of ondervindt.
Alles is immers voor het ‘zelf’genoegen van een narcist. Alles draait om de narcist en zo niet, dan toch. (Het mentaal (parasitair) leegzuigen.))

Een persoon met het ‘Downsyndroom’ en zijn ontwikkeling
Mensen met het ‘Downsyndroom’ hebben een aandoening die zichtbaar is, zij hebben eenzelfde soort uiterlijk, ongeacht uit welke ouders zij zijn geboren.

De vergelijking van een narcist met iemand met het downsyndroom, is dat een narcist dezelfde innerlijke aandoening (hersenafwijking) en daaruit gedragingen heeft, net als alle andere narcisten, ook al zijn zij uit verschillende ouders geboren.
Echter en jammer genoeg, zie je dat niet aan een narcist en zijn/haar uiterlijk, dus zal je dat moeten meemaken en/of ervaren. Voor de buitenwereld gedraagt een narcist zich normaal, omdat er door deze alles aan gedaan wordt en alles aan gelegen is, om normaal te 'lijken'.

Iemand met het ‘Downsyndroom’ kun je nog behoorlijk wat bijbrengen en zij kunnen op diverse vlakken ontwikkelen en uitblinken. Hun intelligentie op een bepaald vlak zorgt daarvoor.

De Narcist en zijn ontwikkeling
Een narcist aanvaard en erkent zijn aandoening NIET en zij zijn en blijven daardoor onverbeterlijk.
Vergis je niet, een narcist kan een behoorlijke opleiding hebben genoten en intelligent zijn. Echter die intelligentie zal voor het merendeel gebruikt worden voor het naar de buitenwereld verdoezelen van hun narcistische aandoening en het uitbeelden en in stand houden ervan (parasiteren naar hun slachtoffers (ofwel hun naasten, zoals partner en/of kinderen)).

Iemand die met een narcist omgaat kan 2 dingen doen, van zijn hart een moordkuil maken (wanneer deze van een narcist houdt, erop valt of verliefd op is), dus zijn/haar biezen pakken, of levenslang het slachtoffer blijven van deze narcist.

Spelletjes echter, die een narcist weet te spelen met de gevoelens van hun slachtoffers, kunnen weleens dramatische gevolgen hebben voor deze narcist in kwestie, zoals geweld en/of verkrachting.

In het hierboven reeds aangehaalde blog artikel “Mentale verkachting vs Fysieke verkrachting” had ik het daar al over.
In dit artikel vertelde ik al dat fysieke mishandeling/verkrachting strafbaar is en mentale verkrachting niet. Dit komt doordat fysieke mishandeling/verkrachting aantoonbaar is en mentale verkrachting niet.

Menig narcist die hiermee wegkomt, nadat ze het er zelf toe gebracht hebben dat het zover kon komen of is gekomen, door zich enkel te beroepen op de gevolgen, ofwel op de mishandeling of verkrachting, dus niet/nooit de oorzaak (hun mentale verkrachting) benoemen! De dader (het slachtoffer van de narcist) kan zich immers nooit beroepen op de mentale verkrachting die hij/zij ondervonden heeft en/of die eraan vooraf is gegaan, namelijk door het simpele feit dat dit niet/nooit aantoonbaar is.

Het wordt dan ook zo gebracht door de narcist, die zichzelf altijd als slachtoffer ziet en ook zo opwerpt als er iets gebeurt (is). Dit klinkt niet alleen ziek, het is ziek. Een narcist neemt GEEN verantwoording voor zijn/haar eigen toedoen.

Een narcist is bang wanneer die beseft (en dat is doorgaans zo) en ervaart wat deze teweeg heeft gebracht en de gevolgen daarvan, door zichzelf veroorzaakt, heeft mogen ervaren.
Echter, een narcist is onverbeterlijk en zal na deze ervaring een nieuw (klakkeloos volgend) slachtoffer zoeken en bij deze (parasiterend) hetzelfde bedrijven en dat alles tegen 'BETER WETEN' in.

Lees deze artikelen als je denkt dat je met een narcist van doen te hebt, of mogelijk dat je iemand herkent in deze artikelen.
De gulden regel, die voor iedereen geldt, “De wereld is een reflectie van jezelf” willen (en kunnen) narcisten nooit aanvaarden. Zij zijn nergens aan schuldig, mankeren niets, enz., althans dat is waarvan zij 'overtuigd' zijn en blijven. Zij willen niet en nooit gespiegeld worden.

Als jij een narcist kent, ga je dan tegen een ander zeggen waar die mee van doen heeft of gedoog je dat die narcist zijn (mis)daden voort blijft zetten en slachtoffers maakt?

Mijn advies? Burst Your Bubble en waarschuw iemand voor een narcist! Een gewaarschuwd mens telt immers voor 2! 
Krijg je zelf met een narrcist te maken? Neem BEWUST afstand, zelfs als je van zo iemand houdt. Het zijn bodemloze putten zonder zelfreflectie, die jou parasiteren en op z’n minst, mentaal leegzuigen.
Een narcist is niet zielig, maar crimineel intelligent, bewust van zijn/haar (mis)daden! Vergelijk het bovenstaande eens met een griezelige film waarin vampieren slachtoffers leegzuigen.
Een narcist is hiermee vergelijkbaar, alleen gaat het bij hem/haar voornamelijk om het mentaal leegzuigen van zijn/haar slachtoffer(s).